Despre Noi

                       

        Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului “Alessandrescu-Rusescu” (INSMC) este unitatea de referinţă în domeniul sănătăţii mamei şi copilului şi se poate mândri cu rezultate notabile de-a lungul a peste jumătate de secol, în domeniile pediatrie, obstetrică-ginecologie, dar şi cercetare. Prezenţa la evenimentele naţionale şi internaţionale a colectivului, a transmis că îmbinarea experienţei profesionale şi a tehnologiei inovative, conduc către creşterea calităţii serviciilor medicale şi asistenţei medicale, evoluţia fiind vizibilă şi în cadrul perfomanţelor acumulate în ultimii ani.
      De-a lungul timpului a suferit diverse modificări organizatorice. În anul 1967 a fost înfiinţat Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului. Din 1990 a primit numele "Alfred D. Rusescu" - de la corifeul pediatriei române.
      Din februarie 2016, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "prof. Dr. Alfred Rusescu" devine Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu".
      INSMC este organul tehnico-metodologic al Ministerului Sănătăţii în cele 2 domenii (sănătatea mamei şi copilului) şi implicat în educaţia pentru sănătate (promovarea sănătăţii), în plus, este şi coordonatorul unor programe naţionale de sănătate a mamei şi a copilului.